Dagens internasjonale hardcore-band fra Storbritannia

shutterstock_236787739

De historiske bandene som var med å forme den internasjonale musikkscenen fra 70- og 80-tallet og frem til våre dager er velkjente. Med utviklinger av britisk hardcore og punk stoppet ikke med Sex Pistols, Motörhead og The Clash. Også i våre dager produseres det hardcore punk av internasjonal kvalitet i Storbritannia. Mange kjennere mener at vi i våre dager ser en fremkomst av ny hardcore-generasjon og at kvaliteten ikke har vært bedre siden 80-tallet.

I 2014 kom EPen Gotta Get Out ut fra Arms Race, og disse blander den amerikanske 80-tallstradisjonen med tilsvarende fra Storbritannia. Det hardcore føles definitivt mest ekte med engelsk aksent, og det er nettopp det vi får fra Arms Race.

Men det mest kjente britiske hardcore-bandet internasjonalt må nok være Violent Reaction, som faktisk ble startet som et soloprosjekt i 2012. Heldivgis har det utviklet seg til å bli et fullverdig band med medlemmer som bekjenner seg til den gode gamle skinhead-kulturen, krydret med den mer moderne straight-edge livsstilen.

I tillegg til disse kan man gjerne ta seg en tur inn på YouTube for å se hva vi kan bli tilbudt fra The Flex. Demoene deres med coverlåter har blitt kjent lyd i hardcore-miljøet i Storbritannia, og i 2014 kom de med sitt eget album. Dette heter Wild Stabs in the Dark. Disse gutta er rett og slett folk som kjører på med knyttnever, blod og bein til det fulle i live-konsertene sine, og albumet gir også en følelse av dette.

Alle som er glad i britisk hardcore punk ønsker at landet skal finne tilbake til sin gamle storhet, og i våre dager kan det se ut til at dette målet er nærmere å bli nådd enn noen gang. Det kan se ut som om det går bedre tider i møte.