Den beste hardrockeren gjennom tidene

Hvem er den beste hardrockeren noen sinne? Tja, det spørs hvem du spør, for alle har jo ulik musikksmak. Men noen band har blitt mer kjent enn andre. Av og til blir også enkeltmusikere kjent, for eksempel sangerne i bandet, eller gitaristen, men hardrockere spiller nesten alltid i et band, så dersom man skal snakke om kjente hardrockere, må man snakke om kjente band.

Amerikanske band

Mange vil nok framheve det amerikanske bandet Guns N’Roses som et av de mest kjente. Bandets storhetstid var fra slutten av 80-tallet til begynnelsen av 90-tallet, og de laget mange kjente låter. Totalt har bandet solgt mer enn 100 millioner album. De to mestselgende bandene i USA gjennom tidene, er The Eagles og rockebandet Aerosmith. Et annet amerikansk rockeband som har solgt mer enn 100 millioner album på verdensbasis er Metallica, en storfavoritt for mange voksne.

Britiske band

Storbritannia har også fått fram mange gode band, som Deep Purple, Black Sabbath og ikke minst Led Zeppelin, som var pionerene innen hardrock og utformet sjangeren slik vi kjenner den i dag. Både Deep Purple og Led Zeppelin ble startet i 1968.

Internasjonale band

Hardrockband finnes over hele verden. Blant de aller største er australske AC/DC og det tyske bandet Scorpions.