Den beste hardrocklåta gjennom tidene

Selvsagt kan man debattere hvilke hardrocklåter som er de beste, men et par låter går likevel igjen på listene over folks favorittlåter.

Back in Black

Dette er en av de høyest rangerte hardrocklåtene gjennom tidene. Låta kommer fra albumet med samme tittel, og ble laget av bandet AC/DC. Albumet kom ut i 1980. Albumet er dedikert til Bon Scott, bandets første frontfigur, som døde i 1980, og inneholder også hiten You Shook Me All Night Long. Fortsatt er dette verdens nest mest solgte album gjennom tidene, og verdens mestselgende bandalbum. Totalt er det solgt mer enn 42 millioner eksemplarer av albumet, og det er også nevnt i Guinness rekordbok.

Stairway to Heaven

Mange yngre fans vil sikkert framheve nyere låter som sine favoritter, men uten bandet Led Zeppelin ville ikke dagens rockemusikk ha eksistert! Led Zeppelins aller største hit er Stairway to Heaven, og mange regner den som den aller beste rockelåta noensinne. Det britiske bandet ga ut denne låta i 1971, så den er en skikkelig klassiker. Låta kom ut på albumet Led Zeppelin IV, som er tidenes niende mest solgte album. Sangen ble faktisk en uventet hit, for det var ikke denne sangen bandet ga ut som singel.