Englands rolle i musikk- og fotballverdenen

Når vi hører om England, får vi gjerne assosiasjoner til store frokoster med bønner, egg og pølser, så vel som teselskaper og brune puber. Noe annet engelskmennene er kjent for, er sine mange verdenskjente fotballklubber og musikere. Vi skal nå se litt nærmere på hvilken rolle fotball og musikk har i den engelske kulturen.

Enten du er fotballinteressert eller ikke, så har du garantert hørt om velkjente fotballklubber som Liverpool, Manchester United, Arsenal, Aston Villa, Tottenham Hotspur og Everton. Fotball er engelskmennenes nasjonalsport, og er en viktig del av deres kultur. Det sies til og med at det var i England fotballen først oppstod. Også i Norge finnes det mange tilhengere av engelsk fotball, og kanskje spesielt av fotballaget Liverpool. Fotballtilhengere viser ofte hvem de støtter i fotballverdenen ved å kjøpe supporterutstyr. På Kopshop finnes det utstyr som trøyer, skjerf og lignende, for Liverpool-supportere.

Også på musikkarenaen har engelskmennene imponert stort. Og apropos Liverpool, fra denne byen kommer et av verdens mest kjente band – nemlig The Beatles. Dette engelske rockebandet startet opp i 1960, bestående av medlemmene John Lennon, Ringo Starr, George Harrison og Paul McCartney. Dette bandet er et av verdens mest innflytelsesrike, og er kjent for låter som Yesterday, Hey Jude, Here Comes the Sun og Blackbird. Andre velkjente engelske band eller musikere er Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Who, Coldplay, Rolling Stones, Iron Maiden og Oasis. På 90-tallet var også jentegruppen Spice Girls svært populære verden over, og ga oss uforglemmelige hits som Wannabe, Viva Forever, Spice Up Your Life, Stop og Who Do You Think You Are. Dette bandet regnes som det mest fremgangsrike innen pop-sjangeren.

Engelskmennene gir oss både fotball og musikk i verdensklasse, og vi håper at denne trenden vil fortsette i mange år fremover.