Hardrockens innvirkning på reklame

Musikk er viktig for en reklamefilm, og mange foretak har valgt å bruke hardrock. Kanskje de gjerne vil framstå som ”harde”, eller bare ha hard musikk som en kontrast til et litt mykere produkt. Musikken i reklamen vil alltid påvirke seerne, så valg av riktig musikk er viktig.

Store foretak som satser stort

Alle kan bruke hardrock i reklamen sin, men man må selvsagt betale penger for å bruke sangene, dersom de allerede har blitt gitt ut. Noen velger å la en gruppe lage en ny sang til reklamen, eller de lager en morsom sang selv. Andre bruker kjente sanger som seerne kjenner. Volkswagen har valgt å bruke sangen Beth fra KISS i en av sine nye reklamer. COOP brukte også hardrock i en reklame, der de viser en hardrockfan som kommer hjem litt tidlig en dag, kler seg i rosa, og blir avslørt av vennene sine. Expert har betalt dyrt for å bruke hiten We Will Rock You.

Musikk og budskap

Det viktigste i en reklamefilm, er at musikken og budskapet passer sammen, eller at musikken framhever budskapet ved å stå i kontrast til det som skal selges. Valg av musikk er helt avgjørende for at en reklamefilm skal virke.