Hardrockfestivaler – Europa 2016

Hardrockfestivaler finnes over hele verden, for denne musikksjangeren har fans over hele verden, og bandene kommer også fra alle verdensdeler. Noen rockefestivaler har likevel blitt mer kjent enn andre, og mange av disse festivalene arrangeres i Europa. Monsters of Rock er en festival som arrangeres i mange land, blant annet i Bulgaria.

Nordiske festivaler

Man trenger ikke å reise langt for å oppleve hardrockfestivaler. Aalborg Metal Festival byr på store stjerner og god musikk. Det arrangeres også flere andre hardrockfestivaler i Danmark. Finland er også et land som elsker hardrock, og de har mange festivaler både om sommeren og om vinteren. Vil man ha en litt mer eksotisk opplevelse, kan man dra til Eistnaflug festival på Island. I Sverige arrangeres blant annet Monsters of Rock og Sweden Rock Festival, to store og populære samlinger for rockefans.

Resten av Europa

Monsters of Rock er en rekke festivaler for hardrockfans. Det arrangeres Monsters of Rock i Frankrike, Italia, Nederland, Russland. Tyskland, Spania og Storbritannia. I Tsjekkia har de noe som kalles Masters of Rock. Wacken Open Air i Tyskland er også et must for alle som elsker hardrockfestivaler. Andre festivaler som kan nevnes er Metalmania i Polen, Rock River festival i Romania, Metalcamp i Slovakia og Metalmania i Ungarn.