Hardrockfestivaler – Norge 2016

Hardrock og heavy metal er populært i Norge, noe som også viser seg i antallet festivaler som er dedikert til rock. Man trenger ikke å reise langt for å oppleve god musikk, for mange internasjonale band spiller på de norske festivalene, og mange norske band er også i verdensklassen innen sjangeren.

Festivaler i sør

Midgardsblot Metal Festival arrangeres i Borre i Vestfold. Festivalen Beyond the Gates arrangeres i Bergen. Karmøygeddon Metal Festival arrangeres i Kopervik, og i starten var dette én festival, men nå arrangeres det to slike festivaler i året. Inferno er en årlig, populær festival som holdes på Rockefeller i Oslo. Tons of Rock blir arrangert i Halden og Trondheim Metalfest arrangeres ikke overraskende i Trondheim. BlekkMetal er en festival i Bergen som blander tatovering og black metal-musikk på en flott måte. Southern Discomfort er et metal-arrangement som holdes i Kristiansand i september.

Festivaler i nord

Man finner også festivaler i Nord-Norge. Noen av dem er dedikert til én bestemt sjanger, mens andre festivaler spiller mer variert musikk. Sørøyrocken er en festival som byr på mye forskjellig, også rock. Midnattsrocken i Porsanger byr også på en mengde rockemusikk. I nord kan du også bli med på Barentsspektakel, en fusjon av kunst og kultur. Karlsøyfestivalen er et annet populært arrangement i nord med mye musikk innen ulike sjangre.