Kjente filmer med hardrock

Rock og andre typer musikk har vært viktig i mange filmer. I noen musikkfilmer understreker musikken handlingen, mens andre musikkfilmer handler om et band eller en musiker. En film som ble en flopp, er Eddie and the Cruisers fra 1983. Men selv om filmen ble en flopp, ble mange av sangene store hits som fremdeles spilles på radio.

Store suksesser

Filmen School of Rock fra 2003 handler om en musiker som begynner å jobbe som vikarlærer. Han setter sammen et band av skoleelever, som deltar i en musikkonkurranse. Filmen inneholder musikk fra store rockeband. En av de aller største rockefilmene er Purple Rain fra 1984. Prince vant Oscar for filmmusikken, og albumet fra filmen vant Grammy.

Kultklassikere

Noen filmer blir rene kultklassikere. Filmen A Hard Day’s Night må være med på listen, selv om den ikke fokuserer på hardrock, siden Beatles er med. Denne filmen er ikonisk. Filmen This is Spinal Tap fra 1984 er også en kultklassiker. Den er morsom, og handler om et oppdiktet rockeband. Filmen The Rocky Horror Picture Show fra 1975 er en annen velkjent klassiker.

Ingen salgssuksess – men en fansuksess

Filmen The Doors fra 1991 forteller historien om bandet med samme navn. Filmen ble ingen salgssuksess, men mange fans likte den.