Kjente hardrockband

Noen hardrockband forsvinner i historien etter at de legger opp, mens andre blir legender som lever evig. Led Zeppelin vil alltid være et av de mest kjente hardrockbandene, ikke bare fordi de laget mange gode sanger, men også fordi de startet hele sjangeren hardrock. Andre band som var med på å utvikle sjangeren, var Black Sabbath og Deep Purple.

Kjente band i dag

Hardrock har gjennomgått mange endringer, og musikken har frambrakt mange undersjangere. I dag kan det være vanskelig å skille noen av sjangerne fra hverandre. Hardrock oppnådde ny suksess på 2000-tallet, da mange nye band ble startet. Da oppdaget ungdommene eldre band gjennom musikk på internett, og musikkens popularitet vokste. Noen kjente band i dag er tyske Rammstein og svenske Ghost. Mange av de eldre og erfarne bandene er også populære, som Aerosmith, AC/DC og Bon Jovi. Nyere band som Creed, Staind og Nickelback oppnådde stor suksess.

Norske band i dag

I dag er det mange norske band som har suksess innen hardrock, metall og black metal. Enkelte norske rockeband har oppnådd suksess internasjonalt, men det er først og fremst innen black metal norske band har gjort det stort i utlandet. Blant dem er band som Satyricon, Dimmu Borgir og Kvelertak.