Motörhead: Bandets rolle i hardrockens verden

Om du har noen som helst interesse for rock eller metal sier det seg selv at Motörhead står høyt i aktelse – og dette med god grunn. I løpet av sjangerens rike historie er det få band som har blitt så ikoniske som nettopp denne trioen, og deres omfattende katalog.

Bandets aktiviteter, både av og på scenen, er i seg selv imponerende, men det er ingen tvil om at Motörhead har etablert seg selv som legender og innovatører. Dette har medført at merkevaren Motörhead også dukker opp andre steder, som for eksempel i spilleautomaten Motörhead fra NetEnt, som har et forseggjort tema.

Musikalsk innovasjon

Metal, slik som vi kjenner sjangeren i dag, er hjem til en lang rekke undersjangre. Mennesker nå til dags hører på alt fra black metal og death metal, til trash metal. Og om du kjenner selve historien til sjangerens utvikling, vil du være godt klar over hvilken rolle Motörhead har spilt i denne historien.

Det var nemlig Motörhead som introduserte et av de virkelig kritiske elementene til moderne metal – fart. Hard rock og metal hadde i lengre tid vært kjent for å ha et tungt lydbilde, men Motörhead gikk hardt inn for å øke selve tempoet på musikken, noe som revolusjonerte mange aspekter av sjangeren.

Legender

Den originale besetningen av Motörhead bestod av Eddie Clark, Phil Taylor, og den særdeles ikoniske Lemmy Kilmister, som beklageligvis omkom i 2015. Bandet komponerte en lang rekke låter som har vært populære blant flere generasjoner og folkegrupper, gjennom en rekke tiår – som for eksempel «Ace of Spades» og «Overkill». Disse regnes som de mest kjente.

Motörhead som band, og den ikoniske frontfiguren Lemmy Kilmister, har virkelig klart å etablere seg selv som legender, både innen musikken og populærkulturen. Nå til dags kan du nyte bandet i alle former, som blant annet ved å høre på musikken mens du spiller spilleautomaten Motörhead. Husk, Lemmy selv var en ivrig tilhenger av spilleautomater.