Storbritannia – landet som ga oss hardcore og punk

shutterstock_163676099

Det er noen sjangre man absolutt ikke kan diskutere rundt opphavet til. Like sikkert som at hip hop og country er amerikanske sjangre er det at hardcore og punk er sjangre som hører til i Storbritannia. Det var her sjangeren oppsto, det var her den utviklet seg til å bli verdensomspennende og det er stadig her den viktige videreutviklingen av musikken og sjangrene skjer.

Selve begrepet punk ble først brukt av amerikanske musikkritikere. Det ble brukt som en betegnelse på rockemusikk som ble spilt hjemme hos folk i garasjer og kjellere, og folkene som fulgte disse bandene. Men det var fra Storbritannia de store bandene som tok verdensscenen med storm kom fra. Band som Sex Pistols og The Clash kjenner selv musikalske analfabeter til, og det sier noe om hvordan denne sjangeren definitivt er å regne blant de aller største i verden.

Den reneste og råeste delen av punkmusikken er definitivt hardcore punk, som vanligvis bare omtales som hardcore. Den er rask, tung og er som skapt for å skape skikkelig høy stemning. Motörhead fra Stoke-on-Trent utviklet seg til å bli verdens desidert mest kjente tilskudd til denne sjangeren.

Hardcore og punk vokste frem som en stor subkultur i den britiske arbeiderklassen, og var en rebelsk motvekt mot det konservative styret som trengte inn i hele det britiske samfunnet under Margaret Tatcher sitt ny-konservative styre. På denne måten ble det en motvekt mot den nye samfunnsordenen som ble bygget opp i Storbritannia, og også en ambassadør for alternative motkulturer som sto for noe helt annet enn det det offisielle Storbritannia representerte.